Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
Maliny rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Přidáme růžové víno, cukr, citronovu šťávu a opět rozmixujeme. Nalijeme do nádoby vhodné do mrazáku a zmrazíme. Každých 30 minut po dobu asi 4 hodin promícháme…