Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: raw, sladké, těstoviny, rychlovky

Matjesy v oleji Recepty

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Ančovičky smažené Recepty

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Briošky Recepty

Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…

Žemlovka s jablky Recepty

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…

Bliny neboli ruské lívance Recepty

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout.…

Pljeskavica Recepty

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Tip na recept

Kmínový čaj

Kmínový čaj

Kmín zalijeme vroucí vodou, necháme asi 10 minut louhovat a scedíme.  Kmínový čaj pomáhá proti nadýmání a pro lepší trávení, u dětí eliminuje bolesti při nadýmání a plynatosti. Dospělým můžeme kmínový čaj…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Celerové pyré s bramborem

Přílohy: Celerové pyré s bramborem

Očištěný celer a brambory nakrájíme na kostky, vložíme do osolené studené vody, přivedeme k varu a uvaříme asi 25 …

Dýňové rizoto s tymiánem

Hlavní jídla: Dýňové rizoto s tymiánem

Dýni nakrájíme na menší kostičky. Pokud použijeme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat, ostatním druhům dýně ale…

Perník na plech

Dezerty: Perník na plech

Smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a do perníku, skořici, kakao a cukr. V druhé míse smícháme vejce, olej,…

Mug cake

Dezerty: Mug cake

Smícháme ovesné vločky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Banán rozmačkáme vidličkou, zašleháme do něj vejce…