Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Matjesy v oleji Předkrmy a chuťovky

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Domácí pivní sýr Pomazánky

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Briošky Předkrmy a chuťovky

Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…

Sýrové suflé Předkrmy a chuťovky

Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně. Přidáme nastrouhaný ementál s čedarem, mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáváme po jednom žloutky. Formičky na suflé vymažeme…

Chilli papričky plněné sýrem Předkrmy a chuťovky

Chilli papričky plněné sýrem

Chilli papričky omyjeme a zbavíme jadřinců. Sýr s česnekem nakrájíme na plátky, kapary propláchneme, ančovičky nakrájíme na kousky. Chilli papričky vložíme do zapékací mísy, přidáme olivový olej a pečeme při 180 °C 15 minut pod pokličkou. Po vychladnutí slijeme olej, který uchováme. Papričky…

Žemlovka s jablky Dezerty

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…

Saganaki Předkrmy a chuťovky

Saganaki

Sýr Feta několikrát z obou stran namočíme do ouza a necháme marinovat asi 10 minut. Strouhanku smícháme s bylinkami a pepřem. Sýr Feta v této směsi obalíme a grilujeme dozlatova. Kvalitní sýr zůstane v celku, nerozteče se. Sýr pokapaný olivovým olejem můžeme také zabalit do alobalu a pečeme na…

Bliny neboli ruské lívance Hlavní jídla

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout.…

Doporučené recepty

Pikantní kuřecí paličky v parním hrnci

Hlavní jídla: Pikantní kuřecí paličky v parním hrnci

Smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a chilli. Omytým a osušeným kuřecím paličkám…

Demi glace z telecích kostí

Polévky: Demi glace z telecích kostí

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na…

Jednohubky s kaviárem

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky s kaviárem

Smetanový sýr vyšleháme s créme fraiche a změklým máslem, mírně osolíme, opepříme a dáme do lednice asi na 30…

Velikonoční beránek s ořechy

Dezerty: Velikonoční beránek s ořechy

Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Vlašské ořechy umeleme a asi 50 g dáme stranou na…