Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybí závitky se slaninou Předkrmy a chuťovky

Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut odpočinout v lednici. Každý kousek osušíme, obalíme v plátku slaniny a napíchneme na špejli. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty, až je slanina křupavá a ryba propečená…

Ančovičky smažené Předkrmy a chuťovky

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Zavináče Předkrmy a chuťovky

Zavináče

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu. Ingredience 2. nálevu smícháme a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev,…

Rybí krokety Hlavní jídla

Rybí krokety

Na masovém strojku umeleme rybí filety. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, muškátový oříšek a zahustíme trochou mouky. Z připravené směsi vypracujeme rukou krokety, obalíme je ve vajíčku a strouhance. Smažíme v oleji dozlatova. Rybí krokety můžeme podávat s kouskem citronu nebo limetky.

Rybí škvarky z kapra Předkrmy a chuťovky

Rybí škvarky z kapra

Kapří maso nakrájíme na pásky nebo kostky, smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut uležet v lednici. V míse smícháme hladkou mouku, sladkou i pálivou papriku, trochu soli a pepře. Kapří kousky ve směsi obalíme a smažíme na sádle dokřupava a dozlatova. Rybí…

Pečenáče Předkrmy a chuťovky

Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme dozlatova na oleji. Poté necháme vychladnout. Smícháme ocet, nové koření, vodu, sůl, cukr, bobkový list a dáme krátce povařit. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Osmažené, vychladlé…

Maki sushi Předkrmy a chuťovky

Maki sushi

Rýži proplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda není úplně čirá. Do hrnce dáme studenou vodu a rýži do ní dáme vařit dle návodu na obalu. Po celou dobu vaření musí být rýže přikrytá pokličkou. Rýže na sushi musí být lepivá, ale ne rozvařená. Smícháme rýžový ocet, sůl a cukr, ohřejeme a…

Doporučené recepty

Čočkové karbanátky z červené čočky

Hlavní jídla: Čočkové karbanátky z červené čočky

Na olej dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Osolíme, opepříme…

Citrónový sorbet

Dezerty: Citrónový sorbet

Citrony (ideálně v bio kvalitě) důkladně umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Na mírném ohni…

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…

Dýňový salát

Přílohy: Dýňový salát

Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme,…