Capellini s cuketou
Capellini s cuketou – postup přípravy
Cukety opereme, očistíme a neoloupané je nakrájíme na hranolky asi jeden centimetr silné. Jarní cibulky opereme a nakrájíme na tři centimetry dlouhé špalíčky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme, sýr rozdrobíme, nebo hrubě nastrouháme. Rajče omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a dužinu bez jadérek a tekutiny nakrájíme na drobné kostičky.
Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Mezitím při mírné teplotě rozehřejeme v pánvi olej a vložíme do něj hranolky z cukety. Asi deset minut je dusíme, až lehce zezlátnou, pak přidáme cibuli a česnek a ještě asi minutu vše podusíme. Přilijeme zeleninový vývar a necháme znovu přejít varem. Pak pánev odstavíme a necháme v teple. Capellini uvaříme podle návodu, necháme je dobře okapat a vysypeme je na velkou plochou mísu.
Capellini s cuketou promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Nakonec capellini s cuketou posypeme sýrem a kostičkami rajčete.
Diskuse k článku
RE : Capellini s cuketou