Cuketový guláš
Cuketový guláš – postup přípravy
Cuketu a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a také nakrájíme. Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej a na něj dáme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou cuketu a orestujeme dozlatova. Poté přidáme rajčata, papriku a lžičku červené papriky. Necháme chvíli osmahnout a nakonec přidáme brambory. Vše zalijeme vodou, přihodíme 5 kuliček nového koření, dva bobkové listy a pod pokličkou cuketový guláš vaříme, dokud brambory nezměknou.
Mezitím si připravíme jíšku, kterou uděláme ze zbytku oleje, který v kastrůlku rozehřejeme a do něj přidáváme mouku a za stálého míchání jemně osmahneme. Jíšku necháme vychladnout a poté vmícháme. Cuketový guláš nakonec na talíři můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany.
Diskuse k článku
RE : Cuketový guláš