Nakládané cuketové karbanátky

Nakládané cuketové karbanátky

Nakládané cuketové karbanátky - postup přípravy

Nastrouháme omyté a oloupané cukety na hrubé nudličky do větší mísy, přidáme k nim sůl a necháme hodinu stát. Vymačkáme z cukety nashromážděnou vodu, přidáme vejce, nastrouhaný sýr eidam, solamyl, hladkou mouku, rozdrcený oloupaný  česnek, koření, nakrájené cibule najemno, zamícháme a všechno zahustíme strouhankou. Směs nabíráme na velkou lžíci a tvarujeme karbanátky (nebo kuličky), které obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova.

Cuketové karbanátky necháme vychladit, naskládáme do větší sklenice, zalijeme je nálevem a proložíme cibulí. Takto naložené cuketové karbenátky vložíme do lednice a necháme jeden až dva dny odstát, aby nasákli nálev. Výtečná varianta utopenců.

Nakládané cuketové karbenátky podáváme studené s čerstvým pečivem.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • Petra, co rád vaří
    4. 7. 2016 09:02
    Omlouvám se, že tady takto spamuji a opět s cuketami, ale zachvátila mě doslova cuketová horečka. Během víkendu mi na zahradě dozrálo asi 10 cuket naráz a další čekají. Fakt je, že bydlím hodně na jihu a Pálava je v tomto neskutečná, takže je u nás všechno jinak (většinou dříve), než v jiných… celý příspěvek