Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Plněný lilek Hlavní jídla
22. 03. 2016

Plněný lilek

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks
  • mleté hovězí maso: 200 g
  • sýr gouda: 150 g
  • cibule: 1 ks
  • vejce: 2 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olivový olej
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lilek-s-testovinami.jpg Hlavní jídla

Lilek s těstovinami

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata rozpůlíme, chilli papričku nakrájíme na kolečka a česnek nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej,…

pomazanka-z-peceneho-lilku.jpg Hlavní jídla

Pomazánka z pečeného lilku

Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme při teplotě 200 °C asi 30 - 40 minut doměkka. Necháme vychladnout. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Máme-li mladý lilek, můžeme ho rozmačkat i…

lilkovy-salat.jpg Hlavní jídla

Lilkový salát

Lilky i se slupkou nakrájíme na proužky a z obou stran osolíme. Necháme asi 20 minut "vypotit", opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Lilky potřeme olivovým olejem a z obou stran je opečeme na rozehřátém…

zapeceny-lilek.jpg Hlavní jídla

Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…

Doporučené recepty

Játrová směs na topinky

Hlavní jídla: Játrová směs na topinky

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Bylinky nasekáme, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi…

Jehněčí guláš

Hlavní jídla: Jehněčí guláš

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme…

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánky: Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme,…