![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Plněný lilek](/img/clanky/43f328a86210f228ec96ac44e0b67e09/fotolia_55426537_xs.webp)
Plněný lilek
Ingredience
- lilek: 1 ks
- mleté hovězí maso: 200 g
- sýr gouda: 150 g
- cibule: 1 ks
- vejce: 2 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- majoránka
- muškátový oříšek
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata rozpůlíme, chilli papričku nakrájíme na kolečka a česnek nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej,…
Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme při teplotě 200 °C asi 30 - 40 minut doměkka. Necháme vychladnout. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Máme-li mladý lilek, můžeme ho rozmačkat i…
Lilky i se slupkou nakrájíme na proužky a z obou stran osolíme. Necháme asi 20 minut "vypotit", opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Lilky potřeme olivovým olejem a z obou stran je opečeme na rozehřátém…
Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…
Na olivovém oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme solí, pepřem a oreganem.…
Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a přimáčkneme k těstu, aby nám později vznikla hlava hada. Tento konec ještě nařízneme, aby vznikla…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Toustovým chlebům odkrojíme kůrky, které si necháme na další použití. Smetanový sýr smícháme s nadrobno nasekanou…
Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Poté brambory rozmačkáme s…
Ve velké míse smícháme mleté maso, velmi jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ke směsi přidáme vejce,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.