Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: gril, alkohol, domácí pekárna, prasárny, luxusní

Pljeskavica Recepty

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Marinovaná kuřecí křidýlka Recepty

Marinovaná kuřecí křidýlka

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat. …

Krůtí hamburger Recepty

Krůtí hamburger

Polovinu cibule nakrájíme nakolečka, druhou polovinu nadrobno. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku chilli. Ze vzniklé směsi vytvoříme placičky velikosti dlaně a necháme odležet v lednici.  Rajčata nakrájíme na kolečka, housky překrojíme,…

Maki sushi Recepty

Maki sushi

Rýži proplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda není úplně čirá. Do hrnce dáme studenou vodu a rýži do ní dáme vařit dle návodu na obalu. Po celou dobu vaření musí být rýže přikrytá pokličkou. Rýže na sushi musí být lepivá, ale ne rozvařená. Smícháme rýžový ocet, sůl a cukr, ohřejeme a…

Tatarák z lososa Recepty

Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce. Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru.…

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou Recepty

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou

Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus potravinové folie (aby šel celý gravlax zabalit), smícháme sůl s cukrem a pepřem a třetinou této směsi posypeme prostředek folie. Na směs položíme polovinu lososa, kterou posypeme…

Doporučené recepty

Šalvějový sirup

Nápoje: Šalvějový sirup

Do hrnce nalijeme vodu a nasypeme do ní cukr. Vodu s cukrem přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.…

Salát z černé čočky

Přílohy: Salát z černé čočky

Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalejeme vývarem tak, aby byla zakrytá. Na mírném ohni necháme za občasného…

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Tvarohový cheesecake

Dezerty: Tvarohový cheesecake

Máslo rozehřejeme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Sušenky rozmixujeme nebo dáme do mikrotenového sáčku…