Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: těstoviny, zavařování, prasárny, raw, vegan

Matjesy v oleji Recepty

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Nakládaný sýr Feta Recepty

Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Potřebujeme důkladně vyčištěné uzavíratelné sklenice. Do každé vrstvíme sýr, česnek, chilli papričky, kuličky pepře, plátky citronu a bylinky. Zalijeme olejem tak, aby byl sýr…

Tvarůžkový tatarák Recepty

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s hořčicí a olejem, přidáme nakrájenou pažitku a umícháme tvarůžkový tatarák. Dochutíme solí a pepřem.  Tvarůžkový tatarák podáváme s pečivem, které můžeme předtím opéct a potřít česnekem.

Tatarák z lososa Recepty

Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce. Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru.…

Tatarský biftek Recepty

Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem k tomu, že tatarský biftek neprochází tepelnou úpravou, je opravdu třeba nepodcenit použitý kus masa ani použitá vejce. Hovězí maso naškrábeme najemno velmi ostrým nožem. Množství…

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou Recepty

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou

Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus potravinové folie (aby šel celý gravlax zabalit), smícháme sůl s cukrem a pepřem a třetinou této směsi posypeme prostředek folie. Na směs položíme polovinu lososa, kterou posypeme…

Tip na recept

Sýrový dip

Sýrový dip

Nivu nastrouháme a utřeme s krémovým sýrem. Přidáváme zakysanou smetanu až do požadované konzistence sýrového dipu. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a citrónovou šťávu dle chuti. Nakonec dochutíme…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Rýžový nákyp

Dezerty: Rýžový nákyp

Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový…

Kuře na kari

Hlavní jídla: Kuře na kari

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme asi 1/3 kari, trochu olivového oleje a necháme v…

Polevy na cukroví

Vánoční cukroví: Polevy na cukroví

Smícháme vodu s citrónovou šťávou a postupně metličkou zašleháváme prosátý cukr. Podle potřeby zředíme ještě…