Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
Kuskus zalejte vroucí vodou (poměr by měl být 1:1), přidejte máslo, zakryjte a nechejte nabobtnat. Zeleninu a olivy nakrájejte na kousky. Oblíbené bylinky nasekejte. Všechny ingredience promíchejte s tuňákem.…