Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová polévka v parním hrnci Polévky

Zeleninová polévka v parním hrnci

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového…

Daňčí hřbet Hlavní jídla

Daňčí hřbet

Daňčí hřbet opepříme a maso naložíme do marinády, kterou si připravíme z červeného vína a nasekaného tymiánu. Maso v marinádě necháme alespoň den. Druhý den maso z marinády vyjmeme, osolíme a na oleji opečeme z obou stran. Poté maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na…

Jelení guláš Hlavní jídla

Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a podlijeme vodou. Přidáme protlak a pod…

Jelení ragú Hlavní jídla

Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na plátky nakrájený česnek a hned poté maso, které necháme zatáhnout. Jakmile je…

Srnčí guláš Hlavní jídla

Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté podlijeme vodou, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Maso by mělo být v tekutině z…

Srnčí medailonky na víně Hlavní jídla

Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet. Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran…

Kančí se šípkovou omáčkou Hlavní jídla

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí maso odblaníme a prošpikujeme proužky slaniny. Koření rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s rozpuštěným sádlem, citrónovou šťávou a touto směsí potřeme maso, které necháme v lednici 1 - 2 dny odležet.  Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na kostičky, vývar ohřejeme. Z masa…

Srnčí ragú na víně Hlavní jídla

Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše chvíli restujeme. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přidáme rajčatový…

Jelení medailonky Hlavní jídla

Jelení medailonky

Medailonky z jelení svíčkové potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným jalovcem a ovážeme kuchyňským provázkem, aby medailonky držely tvar. Pod provázek zastrčíme jehličky rozmarýnu.  V pánvi rozehřejeme malé množství oleje (pánev můžeme pouze vymazat) a medailonky na něm…

Jelení steak Hlavní jídla

Jelení steak

Olivový olej smícháme s nadrobno nakrájeným rozmarýnem. Jelení maso rozdělíme na steaky a potřeme olejem s rozmarýnem. Necháme asi 1 hodinu v lednici odležet.  Pánev nebo gril rozehřejeme na vysokou teplotu a jelení steak na ní zprudka opečeme z každé strany 2 - 3 minuty podle preferovaného stupně…

Doporučené recepty

Drožďová polévka

Polévky: Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme…

Krůtí sekaná s houbami

Hlavní jídla: Krůtí sekaná s houbami

Rohlík nakrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem a po 5 minutách mléko vymačkáme. Na pánvi rozehřejeme malé…

Nakládaný hermelín

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný hermelín

Hermelíny podélně rozkrojíme, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Část cibule a česneku společně s mletou…

Pizza z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Pizza z listového těsta

Listové těsto vyválíme na tvar plechu, pomažeme ho rajčatovým pyré, na které nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.…