

























Slávky na víně
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo zezlátne, přidáme bůček a krkovici, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a při velmi…
Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se celá várka sádla. Teplota při škvaření nesmí přesáhnout 120 °C. Syrové sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do širokého hrnce se silným dnem a podlijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby…
Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako předkrm.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kroužky necháme okapat na papírové utěrce. Osolíme a posypeme sušeným…
Do misky nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Přidáme jednu polévkovou lžíci vody, trochu soli a vše promícháme.…
Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké nudličky, houby na proužky, jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno a vývar ohřejeme. V hrnci na oleji orestujeme pórek, přidáme mrkev, zázvor, česnek a společně orestujeme asi 1 minutu, až se česnek a zázvor rozvoní.…
Krůtí krk, polovinu mrkve, koření a snítku tymiánu vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme při mírné teplotě vařit 2 hodiny. Pro malé děti polévku nesolíme, pro větší můžeme přidat špetku. Vývar scedíme, maso z krků můžeme obrat a vrátit do vývaru. Krůtí prsa…
Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme očištěnou cibuli, mrkev, petržel, celer a koření (bobkový list, kuličky pepře, sůl). Pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Odebereme maso, koření, zeleninu a polévku necháme vychladnout. Z…
Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme zahustit trochou jíšky připravené ze lžíce másla a mouky, kterou provaříme. Jesetera…
Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Knedlík a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, šalotku a petrželku nadrobno. Na troše oleje necháme zpěnit…
Rajčata omyjeme, zbavíme jádřinců a zelených částí a nakrájíme na středně velké kousky. Ve větším hrnci povaříme…
Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a dáme osmažit na pánev na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek a mleté…
Mrkev nakrájíme na tenké nudličky, můžeme použít i ozdobnou škrabku na zeleninu nebo spiralizér. Smícháme s…