

























Slávky na víně
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo zezlátne, přidáme bůček a krkovici, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a při velmi…
Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se celá várka sádla. Teplota při škvaření nesmí přesáhnout 120 °C. Syrové sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do širokého hrnce se silným dnem a podlijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby…
Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako předkrm.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kroužky necháme okapat na papírové utěrce. Osolíme a posypeme sušeným…
Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme očištěnou cibuli, mrkev, petržel, celer a koření (bobkový list, kuličky pepře, sůl). Pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Odebereme maso, koření, zeleninu a polévku necháme vychladnout. Z…
Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového…
Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme zahustit trochou jíšky připravené ze lžíce másla a mouky, kterou provaříme. Jesetera…
Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v…
Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny do změknutí masa. Hovězí tokáň na víně podáváme…
Mrkev oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a mrkev na něm osmahneme. K mrkvi přidáme červenou čočku, vše zalijeme ohřátým vývarem a vaříme 15 - 20 minut doměkka. Polévku podle potřeby osolíme (pro…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Meloun zbavený slupky a pecek nakrájíme na kostky. Přidáme baby špenát, nakrájenou okurku, olivy, kostičky sýra,…
Vepřovou kýtu osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a lístky tymiánu. Cibuli oloupeme…
Oloupané brambory nakrájíme na poloviny, čtvrtky nebo plátky podle velikosti brambor. Vložíme je do hrnce se…
Tuňáka scedíme, vajíčka uvaříme natvrdo, rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka, jarní cibulku…