

























Slávky na víně
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Do misky nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Přidáme jednu polévkovou lžíci vody, trochu soli a vše promícháme.…
Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké nudličky, houby na proužky, jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno a vývar ohřejeme. V hrnci na oleji orestujeme pórek, přidáme mrkev, zázvor, česnek a společně orestujeme asi 1 minutu, až se česnek a zázvor rozvoní.…
Krůtí krk, polovinu mrkve, koření a snítku tymiánu vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme při mírné teplotě vařit 2 hodiny. Pro malé děti polévku nesolíme, pro větší můžeme přidat špetku. Vývar scedíme, maso z krků můžeme obrat a vrátit do vývaru. Krůtí prsa…
Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového…
Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme zahustit trochou jíšky připravené ze lžíce másla a mouky, kterou provaříme. Jesetera…
Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v…
Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny do změknutí masa. Hovězí tokáň na víně podáváme…
Na pánvi zpěníme najemno nasekaný česnek, přidáme chobotničky a omyté krevety. Vše restujeme zhruba 5 minut. Poté směs zakápneme šťávou z čerstvého…
Na oleji orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Na špagety s mletým masem můžeme…
Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, šalotku a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme vajíčka, pažitku, šalotku, smetanový sýr, majonézu, hořčici, podle chuti osolíme a opepříme.…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
V hrnci připravíme smícháním másla a mouky jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Ztlumíme…
Rozválené těsto dáme na plech a propícháme ho vidličkou. Cibuli nakrájíme na proužky, slaninu na kostičky a…
Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý…
Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí…