Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: prasárny, parní hrnec, rychlovky, gril

Ančovičky smažené Recepty

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Pljeskavica Recepty

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Marinovaná kuřecí křidýlka Recepty

Marinovaná kuřecí křidýlka

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat. …

Tip na recept

Makový závin

Makový závin

Aby byl makový závin pěkně vláčný a chutný, je dobré si náplň přichystat už den předem, aby se hezky uležela. Nejdříve umeleme mák, poté jej svaříme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto směs mícháme a…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…

Bramborová polévka se sýrem

Polévky: Bramborová polévka se sýrem

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, šalotku a česnek nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na oleji…

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…

Špenátové lasagne

Hlavní jídla: Špenátové lasagne

Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Přidáme k němu prolisovaný česnek, špetku soli a pepře a…