Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Matjesy v oleji Předkrmy a chuťovky

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Nakládaný sýr Feta Předkrmy a chuťovky

Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Potřebujeme důkladně vyčištěné uzavíratelné sklenice. Do každé vrstvíme sýr, česnek, chilli papričky, kuličky pepře, plátky citronu a bylinky. Zalijeme olejem tak, aby byl sýr…

Tvarůžkový tatarák Předkrmy a chuťovky

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s hořčicí a olejem, přidáme nakrájenou pažitku a umícháme tvarůžkový tatarák. Dochutíme solí a pepřem.  Tvarůžkový tatarák podáváme s pečivem, které můžeme předtím opéct a potřít česnekem.

Tatarák z lososa Předkrmy a chuťovky

Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce. Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru.…

Tatarský biftek Předkrmy a chuťovky

Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem k tomu, že tatarský biftek neprochází tepelnou úpravou, je opravdu třeba nepodcenit použitý kus masa ani použitá vejce. Hovězí maso naškrábeme najemno velmi ostrým nožem. Množství…

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou Předkrmy a chuťovky

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou

Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus potravinové folie (aby šel celý gravlax zabalit), smícháme sůl s cukrem a pepřem a třetinou této směsi posypeme prostředek folie. Na směs položíme polovinu lososa, kterou posypeme…

Domácí mozzarella Předkrmy a chuťovky

Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme kuchyňský teploměr). Odstavíme, přidáme syřidlo a mícháme tak dlouho, až se začne mléko srážet a bude se oddělovat syrovátka. Zakryjeme pokličkou a necháme několik minut stát. Doba, kdy…

Polévka gazpacho Polévky

Polévka gazpacho

Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou bazalku, utřený nebo nastrouhaný česnek, olivový olej, vinný ocet, rajčatové pyré a cukr. Vše rozmixujeme. Nakonec polévku zředíme vodou podle požadované hustoty. Polévku gazpacho…

Doporučené recepty

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…

Kuřecí paštika s brusinkami

Předkrmy a chuťovky: Kuřecí paštika s brusinkami

Kuřecí játra pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme…

Paštika z husích jater

Předkrmy a chuťovky: Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno…

Teriyaki omáčka

Ostatní: Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme…