Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…
Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici…
Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky…
V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme opět kynout. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do vykynutého těsta a dáme ještě na 15 minut kynout.…
Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Potřebujeme důkladně vyčištěné uzavíratelné sklenice. Do každé vrstvíme sýr, česnek, chilli papričky, kuličky pepře, plátky citronu a bylinky. Zalijeme olejem tak, aby byl sýr…
Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s hořčicí a olejem, přidáme nakrájenou pažitku a umícháme tvarůžkový tatarák. Dochutíme solí a pepřem.
Tvarůžkový tatarák podáváme s pečivem, které můžeme předtím opéct a potřít česnekem.
Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce.
Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru.…
Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem k tomu, že tatarský biftek neprochází tepelnou úpravou, je opravdu třeba nepodcenit použitý kus masa ani použitá vejce.
Hovězí maso naškrábeme najemno velmi ostrým nožem. Množství…
Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus potravinové folie (aby šel celý gravlax zabalit), smícháme sůl s cukrem a pepřem a třetinou této směsi posypeme prostředek folie. Na směs položíme polovinu lososa, kterou posypeme…
Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit dostatečnou vrstvu popela. Důležité je, aby se brambory nedotýkaly žhavých uhlíků, ale pekly se opravdu…