Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Menší formu na dort vymažeme a namačkáme do ní sušenkovou drobenku. Troubu předehřeje na 160 °C. Mezitím smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, vejce, moučkový a vanilkový cukr a vanilkový extrakt. Vyšleháme a krém nalejeme do formy.
Vložíme do…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené plátky brambor vrstvíme do zapékací mísy. Zalejeme smetanovou směsí a vložíme do trouby…
Maso osolíme, opepříme a potřeme důkladně směsí bylinkového pesta s medem. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme. Pekáč vymažeme sádlem a na dno nasypeme cibuli s česnekem. Vložíme do pekáče vepřovou krkovici a podlejeme trochou vody. Maso pečeme na 180 ° zakryté alobalem nebo poklicí zruba 2 hodiny…
Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme dozlatova. Poté přidáme snítek tymiánu, červené víno a necháme zredukovat asi na polovinu.
V…
Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a brambory na malé kostky a přidáme je do omáčky. Ochutíme solí, pepřem a kapkou octa.…
Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod utěrkou necháme těsto vykynout. Poté jej rozdělíme na čtyři díly a vyválíme z nich tenké bagety…
Sušenky rozmixujeme, promícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Tvaroh smícháme s mascarpone a utřeme s cukrem. Přidáme šlehačku a krém…
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a citronovou kůrou. Postupně zašleháváme vejce a tvaroh. Poté vmícháme do těsta mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Tekuté těsto nalejeme do vymazaných bábovkových forem. Pečeme asi 20 na 180 °C. Bábovky vyklopíme a necháme zchládnout.
Mezitím si…
V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.
Ve velké míse utřeme změklé máslo se žloutky a zbylým třtinovým cukrem. Přisypeme mouku, sůl, ořechy, vlijeme kvásek a…
Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně zapracováváme mouku a hněteme hladké těsto. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě pod…
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso a zprudka necháme ze všech stran zatáhnout…