Rajčata přepůlíme, papriku zbavenou jadřinců nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek nadrobno, cuketu na tenká kolečka. Rýži několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, na kterém necháme zpěnit šalotku, přidáme česnek, 1 minutu společně orestujeme, dále…
V nepřilnavém kastrolku přivedeme k varu vodu s olejem. Za stálého míchání přisypáváme prosátou mouku smíchanou s prosátým cukrem a se solí. Mícháme tak dlouho, dokud se nevytvoří tuhé těsto, do kterého po chvíli zapracujeme rozšlehané vejce. Těsto dáme do zdobičky na dorty s největším koncovým…
Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po každých 12ti hodinách propláchneme.
Ořechy rozmixujeme s vodou (na 1 porci asi 250 ml), podle chuti přidáme cukr, skořici a citrónovou kůru. Přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko.
…
Smícháme mouku, máslo, vajíčko, ocet, vodu a špetku soli, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Maso, cibuli, papriku nakrájíme na malé kostičky, na oleji osmažíme cibuli, přidáme k ní papriku a prolisovaný česnek, nakonec přidáme a…
Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou bazalku, utřený nebo nastrouhaný česnek, olivový olej, vinný ocet, rajčatové pyré a cukr. Vše rozmixujeme. Nakonec polévku zředíme vodou podle požadované hustoty. Polévku gazpacho…
V nepřilnavém hrnci nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme polovinu másla. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený česnek a hned poté mleté maso.…