Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Světová kuchyně

Rakouská Rakouská kuchyně

Všechny recepty

Vídeňský bramborový salát Přílohy

Vídeňský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Zatímco se brambory vaří, připravíme si zálivku. Hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme ocet, cukr, hořčici, olej, trochu soli a pepře. Vše svaříme a případně dochutíme podle potřeby.  Teplé nakrájené brambory…

Smažený vepřový řízek Hlavní jídla

Smažený vepřový řízek

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení nekroutily, osolíme a opepříme z obou stran. Vajíčko rozšleháme s mlékem, mírně osolíme a opepříme. Maso obalíme v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme na vyšší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova.  …

Tažený závin s jablky Dezerty

Tažený závin s jablky

Mouku prosejeme do mísy, přidáme k ní vlažnou vodu, olej a špetku soli a vypracujeme těsto dohladka. Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, potřeme ho ještě trochou oleje, aby nevysychalo, přikryjeme ho talířem nebo potravinovou fólií a necháme v lednici přes noc uležet. Druhý den si…

Tyrolské knedlíky Přílohy

Tyrolské knedlíky

Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Na sádle necháme orestovat slaninu, přidáme rohlíky a necháme společně orestovat. Smícháme s hrubou moukou, přimícháme mléko a rozšlehaná vejce. Osolíme, opepříme a do těsta zapracujeme trochu muškátového oříšku a nadrobno nasekanou petrželku. Vytvarujeme…

Vídeňský řízek Hlavní jídla

Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji z obou stran nařízneme, aby se maso nekroutilo při smažení. Plátky obalíme z obou stran v hladké mouce, poté v rozšlehaném osoleném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme ve větší…

Císařský trhanec Dezerty

Císařský trhanec

Oddělíme žloutky od bílků a ke žloutkům přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru, vymačkané rozinky a mouku a společně prošleháme. Bílky našleháme se špetkou soli dotuha a postupně během šlehání přidáváme cukr. Bílky opatrně vmícháme do těsta obracením. Hmotu nalijeme na pánev s rozehřátým…

Jablečný štrúdl z listového těsta Dezerty

Jablečný štrúdl z listového těsta

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře zamotat. Jablka zasypeme cukrem, skořicí, přidáme podle chuti ořechy a rozinky a můžeme znovu…

Sacher dort Dezerty

Sacher dort

Korpus: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Bílky lehce osolíme vyšleháme do tuhého sněhu. K čokoládě s máslem přidáme mouku a žloutky s cukrem. Poté opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto dáme do…

Tafelspitz Hlavní jídla

Tafelspitz

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a necháme mírně probublávat varem. Tvořící se pěnu asi po půl hodině sebereme. Přidáme pepř a bobkový list. Cibuli překrojíme a řeznou stranu osmahneme zprudka na sádle. Po dvou hodinách vaření masa nakrájíme zbylou zeleninu a spolu s opečenou cibulí…

Doporučené recepty

Tvarůžková pomazánka

Pomazánky: Tvarůžková pomazánka

Tvarůžky nakrájíme nadrobno, smícháme s krémovým sýrem, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pažitku.…

Hovězí nudličky na žampionech

Hlavní jídla: Hovězí nudličky na žampionech

Na pánvi s trochou oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hovězí nudličky a zprudka ze…

Ananasové smoothie

Nápoje: Ananasové smoothie

Ananas okrájíme a odstraníme i tvrdý střed. Dužinu nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme šťávu z…

Velikonoční beránek s ořechy

Dezerty: Velikonoční beránek s ořechy

Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Vlašské ořechy umeleme a asi 50 g dáme stranou na…