Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké nudličky, houby na proužky, jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno a vývar ohřejeme.
V hrnci na oleji orestujeme pórek, přidáme mrkev, zázvor, česnek a společně orestujeme asi 1 minutu, až se česnek a zázvor rozvoní.…
Sushi rýži uvaříme stejným způsobem, jako v receptu na Maki sushi a ochutíme ji rýžovým octem smíchaným s cukrem a solí. Podložku na sushi přikryjeme potravinovou folií, na ni položíme řasu, kterou po celé ploše potřeme rýží. Řasu otočíme tak, aby se rýže dotýkala potravinové folie, na kraj…
Řasu wakame namočíme do asi 600 ml vody, aby dostatečně změkla, zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo kolečka, houby a tofu na kostky. Vodu z namočené řasy přivedeme k varu, vložíme veškerou zeleninu, tofu opražené nasucho na pánvi a houby opražené na troše oleje. Přidáme také řasu nakrájenou na…
Vejce rozšleháme s vodou a přimícháme hladkou mouku. Do hladkého těstíčka namáčíme kousky zeleniny a ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje. Smažíme dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Rýži proplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda není úplně čirá. Do hrnce dáme studenou vodu a rýži do ní dáme vařit dle návodu na obalu. Po celou dobu vaření musí být rýže přikrytá pokličkou. Rýže na sushi musí být lepivá, ale ne rozvařená.
Smícháme rýžový ocet, sůl a cukr, ohřejeme a…
Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po rozpuštění cukru vaříme ještě 5 minut. Nalijeme do připravené sklenice a skladujeme v…
Smícháme rýžové víno, zázvor, třtinový cukr, pár kapek sezamového oleje a přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky. Necháme asi hodinu marinovat. Na velké pánvi rozehřejeme arašídový olej, naběračkou přeneseme kuřecí maso z marinády a restujeme. Poté zalijeme marinádou a asi 5 minut povaříme.…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…