Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Světová kuchyně

Slovenská Slovenská kuchyně

Všechny recepty

Brynzová pomazánka s opečenou cibulí Pomazánky

Brynzová pomazánka s opečenou cibulí

Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu nadrobno. Na pánvi s trochou oleje necháme rozpustit polovinu másla, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, necháme vychladnout a stejně tak orestujeme na druhé polovině másla i kolečka cibule.  Brynzu smícháme s žervé, podle chuti…

Domácí korbáčky Předkrmy a chuťovky

Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme. Syřidlo v množství dle návodu na obalu rozmícháme s trochou vody, přidáme do mléka a mícháme asi 2 minuty. Hrnec s mlékem přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut stát. Nožem začínající…

Povidlovo-makové lokše Dezerty

Povidlovo-makové lokše

Brambory vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do měkka (podle velikosti brambor). Když nůž prodej bez problému bramborou, je hotová. Brambory necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a osolíme. Přidáme mouku a rukama vypracujeme nelepivé těsto (pokud…

Halušky se zelím a uzeným Hlavní jídla

Halušky se zelím a uzeným

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme pokrájené uzené maso, po chvíli vmícháme zelí a společně prohřejeme. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto. Pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky…

Pagáče se škvarky Předkrmy a chuťovky

Pagáče se škvarky

Škvarky umeleme na masovém strojku a smícháme s vajíčkem, mlékem, moukou, solí a droždím. Droždí se do těsta jen rozdrobí, neděláme kvásek. Těsto necháme 20 minut uležet. Poté z těsta vyválíme 1 cm plát a sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vymazaný sádlem, potřeme rozmíchaným…

Halušky s brynzou Hlavní jídla

Halušky s brynzou

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto, pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Ihned je scedíme a promícháme halušky s brynzou a…

Doporučené recepty

Rajčatové sugo

Ostatní: Rajčatové sugo

Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno nasekaný česnek a asi po 1 minutě…

Švestková přesnídávka

Ostatní: Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do…

Grilovaný losos s avokádem

Hlavní jídla: Grilovaný losos s avokádem

Filety z lososa osolíme, opepříme, posypeme čerstvým rozmarýnem, zakápneme šťávou z citronu a olejem. Naložené…

Pečený králík na zelenině

Hlavní jídla: Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným…