Ze všech surovin uvedených výše zpracujte hladké a nelepivé těsto, to rozdělte na dvacet menších kousků, přibližně stejně velkých. Z každého kousku těsta udělejte placku a doprostřed vložte jahodu a vytvarujte pěkně kulatý knedlík. Připravené jahodové tvarohové knedlíky vkládejte do vroucí vody na…
Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a brambory na malé kostky a přidáme je do omáčky. Ochutíme solí, pepřem a kapkou octa.…
Brambory nastrouháme nahrubo. Zalejeme teplým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Placky by měly v sádle plavat. Těsto nalejeme na pánev s vysokou vrstvou sádla a vytvoříme tenkou placku. Čím tenší…
Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme ji s mletým masem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu,nasekaný tymián, kmín, sůl a pepř. Masovou směs důkladně promícháme. Vytvarujeme sekanou, obalíme ve strouhance a vložíme do formy nebo pekáče. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vepřovou…
Trochu vlažného mléka promícháme s cukrem a přidáme nadrobené čerstvé droždí. Vložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Mezitím v míse smícháme hladkou mouku, špetku soli, vejce a zbylé vlažné mléko. Přidáme kvásek a důkladně rozšleháme, aby vzniklo řídké těsto. Necháme pořádně nakynout. Poté…
Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme očištěnou cibuli, mrkev, petržel, celer a koření (bobkový list, kuličky pepře, sůl). Pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Odebereme maso, koření, zeleninu a polévku necháme vychladnout.
Z…
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín. Podlejeme trochou vývaru a dusíme dohněda.
Jakmile maso a cibula…
Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo, na které podusíme nakrájenou cibuli do změknutí. Přidáme nasekaný česnek a pokrájený pórek. Dusíme asi 10 minut, podlejeme trochou vývaru. Přidáme na kostky nakrájené a oloupané brambory. Přilejeme vývar, osolíme, opepříme a přivedeme polévku k varu. Poté…
Vlašské ořechy pomeleme a mouku prosejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Dáme ho alespoň na 1 hodinu odpočinout do chladu. Poté jej vyválíme na asi 3 mm tlustý plát a vykrajujeme rohlíčky. Pečeme je dorůžova asi 10 minut při 180 °C.
Náplň připravíme podle receptu karamelový krém ze salka.
…
Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 40 minut. Těsto na alsaský cibulový koláč vyválíme na…