Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Světová kuchyně

Maďarská Maďarská kuchyně

Všechny recepty

Maďarská fazolová polévka Polévky

Maďarská fazolová polévka

Fazole namočíme den předem do studené vody a scedíme. Cibuli, slaninu, papriku, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky.  V hrnci necháme vypéct slaninu a krátce na ní osmahneme cibuli, mrkev, petržel a papriku. Zaprášíme uzenou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme fazole a vaříme doměkka. Nakonec do…

Langoše z bílého jogurtu bez kynutí Hlavní jídla

Langoše z bílého jogurtu bez kynutí

Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, sůl, polovinu nastrouhaného sýra a jogurt. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, ze kterého utvoříme placky. V hlubší pánvi ve větší vrstvě rozehřátého oleje smažíme langoše z bílého jogurtu z obou stran dozlatova.  Langoše z bílého jogurtu bez kynutí…

Višňová polévka Polévky

Višňová polévka

Višně zbavíme pecek, zalijeme studenou vodou, přidáme hřebíček, skořici, nastrouhanou kůru z citronu, přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 20 minut. Přidáme smetanu a necháme ještě 2 minuty povařit. Smetana by měla mít pokojovou teplotu, příliš studená by se v polévce srazila. Višňovou…

Maďarská rybí polévka halaszlé Polévky

Maďarská rybí polévka halaszlé

Na sádle v hrnci osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, přidáme na kousky nakrájené papriky, rajčata a feferonku, chvíli podusíme a odstavíme. V jiném hrnci si uvaříme rybí maso. Když je měkké, slijeme vodu do zeleninového základu a necháme pomalu vařit. Z rybího masa vybereme…

Segedínský guláš Hlavní jídla

Segedínský guláš

Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,necháme zatáhnout a vmícháme mletou papriku. Podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. Na zbylém sádle mezitím podusíme doměkka zelí s troškou šťávy ze zelí. Hotové zelí přidáme k masu a…

Langoše Hlavní jídla

Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v teple kynout. Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 cm široký plát, z kterého vykrojíme sklenici…

Doporučené recepty

Cuketové chipsy

Přílohy: Cuketové chipsy

Cukety omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na struhadle, aby byly všechny plátky stejně tlusté.…

Rozhuda - tvarohová pomazánka

Pomazánky: Rozhuda - tvarohová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pro urychlení ho můžeme nastrouhat. Cibuli, pažitku a petrželku…

Pizza z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Pizza z listového těsta

Listové těsto vyválíme na tvar plechu, pomažeme ho rajčatovým pyré, na které nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.…

Velikonoční beránek s ořechy

Dezerty: Velikonoční beránek s ořechy

Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Vlašské ořechy umeleme a asi 50 g dáme stranou na…