Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jeseter na víně Hlavní jídla

Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vínem a trochou vody a pod poklicí dusíme 15 minut. Rybu z obou stran opečeme na másle. Omáčku můžeme zahustit trochou jíšky připravené ze lžíce másla a mouky, kterou provaříme. Jesetera…

Cejn ve vinném těstíčku Hlavní jídla

Cejn ve vinném těstíčku

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v…

Hovězí tokáň na víně Hlavní jídla

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny do změknutí masa. Hovězí tokáň na víně podáváme…

Srnčí medailonky na víně Hlavní jídla

Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými kousky cibule, zalijeme vínem, ochutíme tymiánem, rozmarýnem a jalovcem a necháme alespoň 12 hodin v chladu odležet. Maso vytáhneme z marinády, zprudka opečeme asi 4 minuty z obou stran…

Pečené koleno Hlavní jídla

Pečené koleno

Smícháme pivo s třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kečup, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a to vše smícháme s olejem, až vznikne hladká marináda na vepřové koleno. Aby bylo vepřové koleno důkladně propečené, na jedné straně ho nařízneme…

Dukátové buchtičky z domácí pekárny Hlavní jídla

Dukátové buchtičky z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme mléko, olej a rozšlehané vejce. Přidáme špetku soli, zasypeme moukou, cukrem, rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj ostrým nožem krychličky. Každou buchtičku potřeme ze všech stran máslem a pokládáme těsně k sobě na…

Kmínový chléb z domácí pekárny Přílohy

Kmínový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme obě mouky, kmín, do jednoho rohu sůl, druhého droždí a třetího cukr. Tyto tři ingredience v rozích zahrneme moukou. Zvolíme základní program Basic (nebo Klasik) s tmavou kůrkou. Hotový kmínový chléb vyjmeme z nádoby a necháme…

Doporučené recepty

Domácí česneková pasta

Ostatní: Domácí česneková pasta

Oloupaný česnek vložíme do mixeru, přidáme sůl a zalijeme slunečnicovým olejem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou…

Limoncello

Nápoje: Limoncello

Z citronů odkrájíme kůru (pouze žlutou část) a vložíme ji do vyšší nádoby. Zasypeme cukrem, zalijeme alkoholem a…

Pečený králík na zelenině

Hlavní jídla: Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným…

Jablečná přesnídávka s kousky ovoce

Ostatní: Jablečná přesnídávka s kousky ovoce

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme vodou tak, aby jablka byla akorát ponořená a…