

























Pljeskavica
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.
V míse smícháme oba nastrouhané sýry, hladkou mouku, pepř, muškátový oříšek. Do silnostěnného kastrůlku dáme bílé víno s jemně nasekaným česnekem a…
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran…
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej,…
Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat. …
Lilek a rajčata omyjeme, lilek nakrájíme na kolečka, rajčata a mozzarellu na drobné kousky. Lilek osolíme z obou stran a necháme tzv. vypotit, aby…
Polovinu cibule nakrájíme nakolečka, druhou polovinu nadrobno. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku chilli. Ze vzniklé směsi vytvoříme placičky velikosti dlaně a necháme odležet v lednici. Rajčata nakrájíme na kolečka, housky překrojíme,…
Rýži proplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda není úplně čirá. Do hrnce dáme studenou vodu a rýži do ní dáme vařit dle návodu na obalu. Po celou dobu vaření musí být rýže přikrytá pokličkou. Rýže na sushi musí být lepivá, ale ne rozvařená. Smícháme rýžový ocet, sůl a cukr, ohřejeme a…
Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce. Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru.…
Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus potravinové folie (aby šel celý gravlax zabalit), smícháme sůl s cukrem a pepřem a třetinou této směsi posypeme prostředek folie. Na směs položíme polovinu lososa, kterou posypeme…
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zaprášíme polovinou kari, zakápneme olejem a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na…
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Meruňky umyjeme, odpeckujeme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. V hrnci směs zahřejeme, tak aby se cukr…
Kuskus připravíme dle návodu, jen místo vody použijeme zeleninový vývar. Na pánvi orestujeme na trošce oleje…
Oloupané brambory a cuketu nakrájíme na menší kostky. Pokud máme mladé cukety, nemusíme je loupat. Rajčata…
Z tuňákové konzervy slejeme olej. Tuňáka si v míse rozmačkáme vidličkou. Olivy a rajčata nakrájíme na malé…