Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: zavařování, luštěniny

Enchiladas Recepty

Enchiladas

Najemno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájené maso a opečeme. Horkou vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Fazole s kukuřicí necháme v sítu okapat. Nakrájíme zelené olivy a vše přidáme ke kuřecímu masu. Osolíme, opepříme,…

Nakládané cibulky Recepty

Nakládané cibulky

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Na nakládání cibulek můžeme použít svůj oblíbený recept na nakládané okurky nebo nálev z tohoto…

Fasolada Recepty

Fasolada

Fazole namočíme nejlépe přes noc do vývaru. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme spolu s fazolemi. Na tuku osmažíme cibulku, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, orestujeme a přidáme mletou papriku s utřeným česnekem, vše přidáme k fazolím. Chvíli vaříme. Dle chuti dosolíme. Fasoladu zahustí…

Ribollita Recepty

Ribollita

Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Vodu druhý den slijeme a fazole dáme vařit doměkka. Listy kapusty nakrájíme na kousky, rajčata spaříme vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Bramboru nakrájíme na kostky, mrkev s cibulí najemno a bylinky nasekáme a…

Marocká harira Recepty

Marocká harira

Cizrnu necháme namočenou přes noc. Šalotku nakrájíme najemno, jehněčí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci na másle osmahneme maso s kurkumou, šalotkou, estragonem, skořicí a petrželkou. Po 5 minutách přidáme nakrájená rajčata a dusíme asi 15 minut. Čočku propláchneme a přidáme do…

Polévka z červené čočky Recepty

Polévka z červené čočky

Čočku propláchneme ve studené vodě, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Do pánvičky si dáme trochu oleje a osmahneme na něm cibulku společně s česnekem. Zalijeme vývarem a přidáme čočku a nakrájené rajče. Vaříme tak dlouho, dokud není čočka měkká, což je přibližně 10 minut. Polévka z červené čočky…

Čočková polévka Recepty

Čočková polévka

Čočku namočíme nejlépe přes noc do studené vody, propereme a v nové vodě předvaříme asi 30 minut. Mezitím cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno, brambory nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.  V hrnci necháme rozehřát olej, na kterém osmahneme cibuli, zasypeme moukou a uděláme jíšku.…

Polévka minestrone Recepty

Polévka minestrone

Fazole necháme namočené ve studené vodě přes noc a další den je ve stejné vodě povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Po chvíli přidáme i oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Promícháme a přihodíme spařená a oloupaná…

Tip na recept

Citronový krém

Citronový krém

Žloutky, citronovou šťávu, kůru a třtinový cukr mícháme ve vodní lázni asi 7 minut do zhousnutí. Poté sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracujeme máslo.  Citronový krém můžeme smíchat například s…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Fish and chips

Hlavní jídla: Fish and chips

Brambory nakrájíme na hranolky a necháme asi 10 minut namočené ve studené vodě. Scedíme, hranolky osušíme utěrkou.…

Hovězí svíčková na smetaně

Hlavní jídla: Hovězí svíčková na smetaně

Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso…

Brudet

Polévky: Brudet

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek a po minutě nakrájená rajčata,…

Tagliatelle s hráškem

Hlavní jídla: Tagliatelle s hráškem

Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě.…