Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Recepty z kategorií: zvěřina, zavařování, raw, gril, dietní

Matjesy v oleji Recepty

Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět…

Plněné portobello žampiony Recepty

Plněné portobello žampiony

Z očištěných žampionů odstraníme nožičky. Nastrouháme sýr, nakrájíme na kostičky šunku i s nožkami žampionů. Spaříme špenát, lehce z něj vymačkáme vodu a vše smícháme dohromady. Kloboučky žampionů nasolíme a naplníme směsí. Dáme do pekáče a pečeme při 180 °C. Po deseti minutách pečení každý…

Pljeskavica Recepty

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Marinovaná kuřecí křidýlka Recepty

Marinovaná kuřecí křidýlka

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat. …

Doporučené recepty

Mořský vlk v solné krustě

Hlavní jídla: Mořský vlk v solné krustě

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a smícháme s hrubozrnnou solí. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme…

Trhané vepřové maso

Hlavní jídla: Trhané vepřové maso

Vepřové maso naložíme do oleje, který jsme smíchali s nadrobno nakrájeným rozmarýnem a tymiánem, prolisovaným…

Roláda z mletého masa

Hlavní jídla: Roláda z mletého masa

Šalotku a polovinu česneku nakrájíme nadrobno. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, na kterém zpěníme šalotku,…

Bageta s bylinkovým máslem

Přílohy: Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…