Domácí zmrzlina je zdravější: Vyzkoušejte tyto nezvyklé kombinace!

Domácí zmrzlina je zdravější: Vyzkoušejte tyto nezvyklé kombinace!

Zmrzlina je nepostradatelnou součástí letního období. Skvěle totiž osvěží a zchladí organismus. Přidanou hodnotou je i to, že působí příznivě na naše chuťové pohárky. Nejpopulárnější bývá zmrzlina čokoládová, nebo vanilková, avšak existují i velice nevšední recepty, které doslova ohromí. Kupované mražené pamlsky bývají často plné konzervantů, proto je nasnadě vyrobit je doma. Domácí zmrzlina je pro naše zdraví přínosnější a daleko lépe chutná!

Čtěte také:

Domácí zmrzlina a nanuky bez přístroje. Výrobu zvládne i malé dítě!

Domácí zmrzlina a sorbet 15x jinak - barevně, chutně a bez éček

Není snad člověka na světě, jenž by nemiloval zmrzlinu. Bez té to v létě zkrátka není ono. A aby to nebyla nuda, zkuste ochutnat i její nezvyklé kombinace. Vše můžete vytvořit jednoduše i doma a uchovat si tak v mrazáku mražené dobroty na další dny. Domácí zmrzlina potěší nejen vás samotné, ale především pak děti.

Domácí zmrzlina: Ochutnejte svěží mátovou s pistáciemi

Tato domácí zmrzlina vás zaručeně v horkých dnech povzbudí. Přidanou hodnotou je i v podstatě dietní složení, neobsahuje totiž žádnou smetanu. Budete potřebovat: několik lístků čerstvé máty, asi 380 gramů cukru, jeden a půl hrnku loupaných pistácií, dva vaječné bílky, a šťávu z citronu. Mátové listy přendejte do mixéru a rozdrťte na menší kousky. V malém rendlíku zahřejte asi 750 mililitrů vody a přidejte do ní cukr, rozmíchejte a vyčkejte na to, až se rozpustí, pak přidejte již zmíněné rozsekané mátové lístky a povařte zhruba deset minut, následně dejte vychladit. Studený odvar z cukru a máty pak přelijte do hlubší mísy, vložte nasekané a loupané pistácie, zakápněte citronovou šťávou a vše dobře promíchejte. Hmotu pak vložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny, a nakonec rozmixujte s bílky. Posléze si jen můžete pochutnávat na této mátové dobrotě.

Domácí zmrzlina: Vůně Itálie s bazalkovou

Pokud jste ještě neochutnali bazalkovou zmrzlinu, rozhodně to napravte. Je geniální. Domácí zmrzlina z této aromatické rostlinky se skládá z: trsu čerstvých bazalkových lístků, cukru (množství dle chuti), jogurtu a mascarpone. Příprava je velice snadná. Bazalkové listy rozmixujte s cukrem a do směsi pak ještě vlijte jogurt a mascarpone. Dál mixujte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí. Hotovou hmotu pak dejte do mrazáku na několik hodin a nezvyklá, velice lahodná zmrzlina je na světě.

Domácí zmrzlina: Na exkurzi do Provence s voňavou levandulovou

Levandule je velice příjemného aroma a dokáže nás perfektně zrelaxovat. Nejen, že je vhodná jako vůně do bytu, rovněž se dá použít i k přípravě pokrmů. Domácí zmrzlina z levandule vás příjemně překvapí. Potřebovat na její výrobu budete: 80 gramů tekutého medu, asi jednu a půl lžíce čerstvých levandulových kvítků, 400 gramů vysoce procentní smetany ke šlehání. Začněte tím, že si v malém rendlíku rozpustíte zcela med a do něj pak vhodíte i levandulové kvítky. Po asi dvaceti minutách (čím déle budete levanduli vařit, tím intenzivnější chuť bude zmrzlina mít) směs přeceďte přes jemné sítko a dejte vychladit. Mezitím si vyšlehejte smetanu a vychladlý med pak do ní vmíchejte. Nakonec dáte jen zamrazit nejlépe přes noc a další den si vychutnáte lahodnou chuť této aromatické zmrzliny, která vám jistě zvedne náladu.

 ice-5099481_960_720

Domácí zmrzlina: Piňa Colada, aneb dětem vstup zakázán

Zbožňujete míchaný nápoj Piňa Coladu? Pak budete nadšení z této mražené dobroty. Obsahuje ale rum, proto je dětem zapovězena a vám tak o dost víc zbude. Domácí zmrzlina ala Piňa Colada si žádá tyto suroviny: čerstvý ananas, 4 banány, trochu šťávy z limetky, 400 mililitrů kvalitního kokosového mléka, javorový sirup, nebo med a rum. Než se pustíte do práce, je nutné si den, či dva předem zamrazit čerstvý ananas a banány. Následně pak toto ovoce rozmixujete spolu s kokosovým mlékem, dochutíte limetkovou šťávou, přilijete rum dle libosti a také javorový sirup. Výslednou směs pak dejte do mrazáku na několik hodin. Upozornění na konec: tato domácí zmrzlina je vysoce návyková a dlouho nevydrží, proto si raději udělejte větší zásoby.

Domácí zmrzlina: Čokoládová exploze s chilli

Na závěr jistě potěšíme milovníky klasické čokoládové zmrzliny a pálivého chilli koření. Kombinace čokolády a chilli je prostě skvělá a vlije vám v horkých dnech energii do žil! Domácí zmrzlina s čokoládou a chilli vyžaduje tyto ingredience: 3 lžíce medu, 4 lžíce cukru, jedna kávová lžička skořice, 2 lžičky jemně mletého chilli koření dle libosti, 8 lžic kakaového prášku, 150 gramů hořké čokolády, 3 lžíce kukuřičného škrobu, vanilková esence, nebo cukr, 400 mililitrů plnotučného mléka a 400 mililitrů smetany ke šlehání. Nejprve si rozpusťte v malém hrnku škrob v 70 mililitrech plnotučného mléka. Následně vložte do rendlíku med, cukr, skořici, chilli, kakao, hořkou čokoládu, vanilkovou esenci a přelijte mlékem a smetanou. Na středním plamenu nechte vše povařit. Když se všechny suroviny dobře spojí, přesuňte rendlík z plotny a nechte vychladnout. Až bude směs studená, vložte ji do plastové uzavíratelné misky a nechte zamrazit. Je to skutečná dobrota. Dobrou chuť a krásné léto.

Autor článku: Iveta Berezkinová



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Akční nabídka

tip

ACHÁT BOTSWANA náramek sekaný

Náramek  ze sekaných kousků achátu Botswana, navlečených na gumičce
-51% 49 Kč
tip

ACHÁT barvený troml

Každý kámen je originál, v některých detailech se může od fotky lišit…
--30% 39 Kč
tip

Tulsi se zeleným čajem a ašvagandou BIO 25 sáčků EV

Tento organický bylinný čaj s kofeinem je ideální kombinací lahodné…
-41% 118 Kč

Dobrý kontakt k tématu

Cukrárna Svěženka Kralovice: cukrářské výrobky od zákusků po dorty
Narozeniny nebo svatby jsou významné události, které je…
Řeznictví a uzenářství Piteľ Olšany
Rádi si pochutnáte na čerstvém masu a masných…
HEST Stanislava Kufnerová: výroba knedlíků, Jaroměř
Společnost HEST Stanislavy Kufnerové se specializuje na …
Kavárna u Amose v Nové Pace
Nezávislá maloobchodní síť BALA v…

Regenerace střev

Dobrý den, pokud to má být výživa pro orgány, tak v přibývajícím Měsíci. Pokud deto...

Stévie místo cukru

Můžete napsat značky které vám osobně ne/chutnaly. Děkuji

Regenerace střev

Ráda bych věděla,ve kterou dobu měsíce je nejvhodnější provést lečebnou regeneraci ž...
Zobrazit všechna témata

doporučujeme ze zboží

Reklama

Malachit leštěný kámen 1kg Kongo

Originální sbírkový kus malachitu Malachit je sekundární…
3 590 Kč

Bylinný čaj XL VYSOKÝ KREVNÍ TLAK

Porcovaný čaj v kvalitě sypaného čaje, 1 sáček na 4dl čaje …
49 Kč

Tekutý prací prostředek na vlnu 1l ALMACABIO

Přírodní prací prostředek pro praní v ruce i v pračce …
197 Kč

Jantarový náramek dětský

Náramek z jantaru pro dětskou ručku Jantar je oblíben díky…
140 Kč

Kuchyňský odmašťovací sprej 750ml ALMACABIO

Vhodný na čištění silně znečištěných omyvatelných povrchů…
164 Kč

Článek k exportu na externí portály 2

Nulla non arcu lacinia neque faucibus fringilla. In sem justo, commodo ut, suscipit at, pharetra vitae, orci. Integer rutrum, orci vestibulum ullamcorper ultricies, lacus quam ultricies odio, vitae placerat ped...

Manipulativní chování je problematické nejen ve vztahu

Manipulátor je schopný se do vaší blízkosti velmi snadno dostat. Bude vám nejspíš s oblibou lichotit, podbízet se vám a následně vás o něco žádat. Vy…

Čínský horoskop na rok 2021 – Rok kovového Buvola

Roky Buvola v čínském horoskopu jsou 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 a právě také 2021. Čínský horoskop na rok 2021 startuje…

Konzumní děti aneb Komercionalizace dětství

Film vrhá světlo na multimiliardové tržní odvětví, které se rozhodlo bombardovat reklamou děti již od toho nejranějšího věku. Podstrkuje jim i jejich…

Neplodnost u žen

Příčiny vzniku neplodnosti u žen nejsou vždy jednoznačné a není vždy lehké je diagnostikovat. V mnoha případech je neplodnost neobjasněna. K…

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…