Letní večeře s vůní ovoce v netradičních kombinacích

Letní večeře s vůní ovoce v netradičních kombinacích

Letní večeře vás musí hlavně zasytit. Přes den je vedro, takže není moc chuť k jídlu. Večer to musíme dohnat. Skvělá letní večeře zasytí a díky tomu, že je v ní obsažené ovoce, dodá nám i minerály a vitamíny. Sezóna ovoce je v plném proudu, tak se nebojte ani netradičních kombinací.

Letní večeře, která zasytí: Smažené jahody

Letní večeře – přísady:

  • ¼ l mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 sklenička rumu nebo bílého vína
  • máslo na smažení
  • ovoce – větší jahody
  • vanilkový cukr

Letní večeře – příprava:

Připravíme těstíčko – ušleháme vejce s mlékem, solí, moukou, rumem nebo vínem. Těstíčko by mělo být mírně zahoustlé. Do těstíčka pak namáčíme jahody a smažíme je na másle. Osmažené jahody necháme chvilku na papírovém ubrousku, aby se odsál tuk, a pak je pocukrujeme vanilinovým nebo pravým vanilkovým cukrem. Letní večeře, kterou budou milovat děti i dospělí.

Vydatná letní večeře: Banánový salát s jahodami a zeleným pepřem

Letní večeře – přísady:

  • 1 ks hlávkového salátu
  • ovoce –  4 ks banánu
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • ovoce – 150 g jahod
  • 1 lžíce octa
  • 10 kuliček zeleného pepře
  • 4 lžíce oleje
  • ¼ lžičky cukru
  • 40 g lískových oříšků
  • 1 kelímek smetany na šlehání
  • sůl, pepř

Letní večeře – příprava:

Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme, osm jich dáme stranou, ostatní natrháme do mísy. Přidáme na kolečka nakrájené a třetinou citrónové šťávy pokapané banány a jahody překrájené na kousky a pokapeme citrónovým octem. Lehce promícháme. Salát v míse zalijeme zbylou citrónovou šťávou promíchanou se zeleným pepřem, solí, pepřem a cukrem a dáme vychladit. Před podáváním vyložíme mísu listy salátu, přidáme vychlazené ovoce a posypeme sekanými oříšky. Letní večeře vypadá dobře ozdobená neslazenou šlehačkou.

Lehká letní večeře: Hrušky s tuňákovým krémem

Letní večeře – přísady:

  • ovoce – 2 velké zralé hrušky
  • citrónová šťáva
  • 1 konzerva tuňáka (100-150 g)
  • 1 lučina
  • 1 malá cibule
  • 1 vařené vejce
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 lžíce rukoly
  • 1 lžíce sekaných kaparů
  • sůl, mletý pepř
  • rajčata na ozdobu

Letní večeře – příprava:

Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců, trochu vyhloubímepokapeme citronovou šťávou. V misce utřeme lučinu s tuňákem bez šťávy, pokrájenou vydlabanou hruškovou dužninou, sekané vejce, krájenou petrželku, rukolu, kapary, opepříme a lehce osolíme. rozmícháme a krémem naplníme půlky hrušek. Ovoce ozdobíme plátkem vařeného vejce nebo rajčaty či kapary a petrželkou. Letní večeře se podává nejlépe na listu hlávkového salátu.

jidlo vecere

Ostrá letní večeře: Pikantní borůvkový salát s mozzarellou

Letní večeře – přísady:

  • 150 g mozzarely
  • 1 ks limetkové šťávy
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • ovoce – ½ kg borůvek
  • 1 pomeranč
  • Špetka muškátového oříšku
  • máta

Letní večeře – příprava:

Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Limetovou šťávu smícháme s ořechovým olejem a moučkovým cukrem. Marinádu ochutíme malou špetkou mletého muškátového oříšku. Přelijeme jí kousky sýra, promícháme a necháme 15 minut stát. Teď se pustíme do ovoce. Borůvky očistíme. Pomeranč dobře omyjeme, a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky. Borůvky narovnáme na talíř a posypeme marinovanou mozzarellou. Mátu natrháme a posypeme jí salát. Letní večeře je hotová!

Tekutá letní večeře: Vídeňská jablečná polévka s rybízem

Letní večeře – přísady:

  • ovoce – 500 g letních jablek
  • 1,5 l vody
  • ½ l bílého vína
  • 80 g třtinového cukru
  • 50 g rozinek
  • ovoce – 100 g červeného rybízu
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • citrónová kůra
  • malá špetka soli
  • citrón

Letní večeře – příprava:

Očištěná jablka nakrájená na kousky dáme do kastrolu a přilijeme víno, přidáme citrónovou kůru, cukr, skořice a hřebíčky a pomalu dusíme doměkka. Vyjmeme celá koření a přecedíme. Jablka rozmixujeme nebo protlačíme sítem. Dolijeme vodou, přidáme oprané rozinky a další ovoce – bobule rybízu. Nepatrně osolíme. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a polévku povaříme. Podle chuti ještě přisladíme a přidáme citrónovou šťávu. Tahle letní večeře se může servírovat teplá i studená.

Autor článku: Monika Poledníková



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Akční nabídka

tip

ACHÁT BOTSWANA náramek sekaný

Náramek  ze sekaných kousků achátu Botswana, navlečených na gumičce
-51% 49 Kč
tip

Tulsi se zeleným čajem a ašvagandou BIO 25 sáčků EV

Tento organický bylinný čaj s kofeinem je ideální kombinací lahodné…
-41% 118 Kč
tip

ACHÁT barvený troml

Každý kámen je originál, v některých detailech se může od fotky lišit…
--30% 39 Kč

Dobrý kontakt k tématu

V Restauraci Kočí Doksy připraví oslavy a rauty na míru požadavkům
Příjemná obsluha, dobré jídlo a přívětivé prostředí…
Istanbul Kebab, s.r.o.: pravá turecká restaurace, Praha 1
Máte chuť na pravou poctivou tureckou kuchyni

Regenerace střev

Dobrý den, pokud to má být výživa pro orgány, tak v přibývajícím Měsíci. Pokud deto...

Stévie místo cukru

Můžete napsat značky které vám osobně ne/chutnaly. Děkuji

Regenerace střev

Ráda bych věděla,ve kterou dobu měsíce je nejvhodnější provést lečebnou regeneraci ž...
Zobrazit všechna témata

doporučujeme ze zboží

Reklama

Prostředek na nádobí 1l ALMACABIO

Lehce odstraní mastnotu a zaschlé zbytky jídla. Prostředek…
120 Kč

NEERA® Detox kúra na 7 dní 1l

Balení obsahuje 1l sirupu a kayenský pepř Detoxikační a…
990 Kč

Svíčka Beránek

Svíčka z palmového vosku s jemnou vůní pomeranče s motivem…
65 Kč

Éterický olej Litsea Cubeba 10ml Dr.Popov

Éterický olej pro soustředění, paměť a myšlení V období…
80 Kč

Bylinný čaj XL PRŮDUŠKY A KAŠEL

Porcovaný čaj v kvalitě sypaného čaje, 1 sáček na 4dl čaje …
39 Kč

Článek k exportu na externí portály 2

Nulla non arcu lacinia neque faucibus fringilla. In sem justo, commodo ut, suscipit at, pharetra vitae, orci. Integer rutrum, orci vestibulum ullamcorper ultricies, lacus quam ultricies odio, vitae placerat ped...

Manipulativní chování je problematické nejen ve vztahu

Manipulátor je schopný se do vaší blízkosti velmi snadno dostat. Bude vám nejspíš s oblibou lichotit, podbízet se vám a následně vás o něco žádat. Vy…

Čínský horoskop na rok 2021 – Rok kovového Buvola

Roky Buvola v čínském horoskopu jsou 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 a právě také 2021. Čínský horoskop na rok 2021 startuje…

Konzumní děti aneb Komercionalizace dětství

Film vrhá světlo na multimiliardové tržní odvětví, které se rozhodlo bombardovat reklamou děti již od toho nejranějšího věku. Podstrkuje jim i jejich…

Neplodnost u žen

Příčiny vzniku neplodnosti u žen nejsou vždy jednoznačné a není vždy lehké je diagnostikovat. V mnoha případech je neplodnost neobjasněna. K…

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…