Tinktura z kustovnice čínské
Co budeme potřebovat?
- hrst bobulek kustovnice čínské
- vysokoprocentní alkohol
Tinktura z kustovnice čínské - recept:
Plody kustovnice čínské si v hmoždíři lehce rozmělníme na menší kousky. Díky tomu se při louhování do tinktury uvolní všechny důležité látky. Bobulky zalijeme čirým vysokoprocentním alkoholem a na suchém místě necháme louhovat asi měsíc. Každý den protřepeme. Po čtyřech týdnech tinkturu slijeme a užíváme po kapkách každý den. Nejlépe však po poradě s lékařem nebo lékárníkem.
Tinktura z kustovnice čínské - léčivé účinky:
Plody kustovnice čínské neboli goji jsou malé červené bobulky, chutí podobné kyselejší brusince. Najdeme je na keřích v různých částech himalájského podhůří a pro dovoz do Evropy se po sběru následně suší. Pro velké množství příznivých látek jsou považované za superpotravinu. Obsahují totiž 18 různých druhů aminokyselin, 21 stopových prvků a také vitaminy B1, B2 nebo B6. Připisuje se jim také mimořádná vlastnost bojovat s tvorbou rakovinových buněk. Kromě toho působí příznivě na imunitní systém a podílí se také na správném fungování orgánů. Doporučená denní dávka je přibližně jedna hrst, tedy asi 15-45 gramů.
Diskuse k článku