Domácí česneková tinktura
- 4 palice česneku
- 200 ml bílého vína
- 200 ml 70% alkoholu
Česneková tinktura - recept
Česnek si nakrájíme na drobné kousky, nebo ho prolisujeme do uzavíratelné nádoby (sklenice nebo zavařovačky). Zalijeme bílým vínem a necháme 30 dní macerovat mimo světlo. Občas láhev protřepeme. Potom do sklenice přidáme alkohol a necháme ještě 24 hodin louhovat. Potom česnekovou tinkturu slijeme a užíváme po kapkách.
Česneková tinktura - léčivé účinky
Česneková tinktura působí jako domácí antibiotikum. Přidat do ní můžeme i zázvor nebo jiné posilující látky. Česnek je všelék, protože má silné dezinfekční a antibakteriální účinky. Používá se jako prevence pro zvýšení imunity a také při nachlazení a celkovém vyčerpání organismu. Česnek setý se sbírá od července do srpna. Na domácí česnekovou tinkturu používáme česnek ze zahrádky nebo si koupíme český česnek u oblíbeného zemědělce.
Diskuse k článku